Werken op Curacao

Werken met een groep in curacaoZin om een tijdje te wonen en werken onder de Caribische zon? Curacao heeft een grote aantrekkingskracht en veel mensen willen er graag een tijdje wonen en werken. Of je er nou een korte periode werkt om ervaring op te doen, een stage loopt of een langere tijd op het eiland wilt blijven, je moet de praktische zaken goed regelen en je papieren in orde hebben.

Werken op Curacao checklist

Wil je werken op Curacao? Om op Curacao te mogen werken heb je een werkvergunning nodig. Deze moet worden aangevraagd als je op Curaçao bent en daarvoor moet je de volgende documenten bij je hebben:

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

  • Kopie van je (geldige!) paspoort
  • Twee pasfoto’s
  • Kopie uittreksel van het geboorteregister (niet ouder dan 6 maanden)
  • Lekker werken in curacaoBewijs van goed gedrag (niet ouder dan 3 maanden) Vraag de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)  ruim op tijd aan, want het duurt enkele weken voordat je hem met de post krijgt.
  • Indien gehuwd; kopie huwelijksakte (niet ouder dan 6 maanden)
  • Indien samenwonend; kopie van de samenlevingsovereenkomst uit Nederland moet zijn afgesloten  +  bewijs van ongehuwde/gescheiden/weduwestaat van beiden

Kijk voor meer informatie over de benodigde documenten en regels op www.vertegenwoordigingcuracao.nl

Op Curacao zijn veel banen te vinden in de horeca, maar ook in andere vakgebieden. Om je een beetje op weg te helpen met het zoeken van een baan op Curacao wijzen we je op de volgende website;  http://curacao.barna.nl/vacatures-curacao.htm. Daar staan diverse links naar vacaturesites en andere relevante sites. Daarnaast kun je ook eens je licht opsteken op Facebook; facebook.com/vacaturescuracao.