Vlag van Curacao

Curaçao heeft (zoals sommige nog steeds niet weten) een eigen vlag. Dus geen één die geld voor de complete Nederlandse Antillen, maar specifiek voor het prachtige eiland Curaçao.

Vlag Curacao

Vlag Curacao

De hoofdkleur van de vlag is blauw, met daar overheen een gele streep. Verder bevinden zich op de vlag twee sterren. De grote ster staat voor het eiland Curaçao, de kleine staat voor Klein Curaçao.

Waarom deze kleuren? Eigenlijk heel simpel.. als je aan Curaçao denkt, denk je automatisch aan de zee. Vandaar de kleur blauw. De gele streep betekent een zonnestraal. Kortom de vlag is duidelijk waar Curaçao voor staat, het prachtige zonnige eilandje omringt door de helder blauwe zee.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Vanaf 2 juli 1984 is de vlag ingebruik genomen.

De ontwerp
De vlag van Curaçao is blauw met een gele streep en twee witte sterren bovenaan de hijskant. De grote ster staat voor Curaçao, de kleine voor Klein Curaçao. Het blauw staat voor de lucht en de zee, van elkaar gescheiden door een gele zonnestraal.

Vlag curacao ontwerper

Vlag curacao ontwerper

Ontwerper vlag Curacao

De vlag werd aangenomen op 2 juli 1984. In 1981 is de vlag ontwerpen door Martin den Dulk. Destijds was hij 20 jaar oud en deed mee met de ontwerp wedstrijd voor de nieuwe vlag. Uit de ongeveer 1800 inzendingen werd hij verkozen tot winnaar.