Emigreren Curacao

Ben je helemaal in de ban geraakt van Curacao en zit je erover te denken je boeltje te pakken en te emigreren? Je bent niet de enige, en dat is niet voor niets!

Behalve het ontspannen sfeertje en het mooie weer, is voor veel Nederlanders het financiële aspect de doorslag om de stap te zetten de oceaan over te steken. Het leven op Curacao is namelijk een stuk goedkoper en voor de prijs van een rijtjeswoning in Nederland heb je op Curacao een mooie villa met zeezicht! Daarnaast is de verwachting dat huizenprijzen zullen stijgen omdat Curacao steeds populairder wordt; investeren in een woning op het eiland is dus financieel gunstig.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Ga je voor een werkgever emigreren, dan helpt deze je veelal bij het vinden van een woning. Wil je zelf op zoek naar een huis, dan zijn er zowel op Curaçao als in Nederland makelaars die je kunnen helpen. Het maakt daarbij niet uit of je een huur- of koopwoning wilt. Mocht je niet het hele jaar door op Curacao willen wonen, dan kun je overwegen om je woning tijdelijk te verhuren. Er zijn gerenommeerde organisaties op het eiland die daarbij kunnen bemiddelen.

Emigreren naar Curaçao; papieren

In Curacao heb je, bij benadering en indien van toepassing, de volgende documenten nodig:

  • kopie paspoort of een kopie geboorte uittreksel
  • bewijs van goed gedrag (personen ouder dan 18jaar)
  • kopie huwelijksacte of samenlevingsovereenkomst
  • werkgeversverklaring en kopie paspoort werkgever
  • bewijs van voldoende inkomsten om te bestaan
  • kinderen; bewijs van inschrijving school

Dit zijn papieren die je nodig kunt hebben op het eiland. Wil je graag wonen en werken op Curacao? Kijk dan van te voren naar beschikbare vacatures. Als je een baan hebt op het eiland, wordt de hele procedure van emigreren makkelijker en gaat het sneller.

Meubels

Je kunt natuurlijk op Curacao alles krijgen wat je nodig hebt om een gezellig, nieuw thuis te creëren, maar je kunt ook je meubels uit Nederland meenemen. Je kunt daarvoor een zeecontainer huren, die al je spulletjes brengen.

Veel succes alvast met Emigreren naar Curaçao!