Auto huren Curacao

Een eigen auto tijdens je vakantie CuracaoAutohuur Curacao

Om je vrij op Curacao te verplaatsen, is het erg praktisch om een auto te huren. Het openbaar vervoer is ook wel vrij goed geregeld, maar het bus systeem is toch wel heel anders dan in Nederland. Taxi’s zijn uiteraard een goed alternatief, maar om het hele eiland te verkennen is een huurauto de meest praktische oplossing.

Op Curacao zijn diverse verhuurbedrijven, Daardoor is de concurrentie hoog en dat houdt de prijzen laag. Bovendien kun je kiezen uit verschillende modellen auto’s. Het maakt niet uit of je voorkeur nou uitgaat naar een hatchback, sedan, of een SUV of zelfs een pickup; er is een geschikte auto voor iedereen en voor elk doel.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Tips en regels autoverhuur

Auto CuracaoOp het vliegveld zijn er een aantal autoverhuurbedrijven, maar wil je zeker weten dat je gelijk beschikking hebt over een huurauto, dan kun je deze het beste alvast in Nederland reserveren. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je lang moet wachten tot er een auto beschikbaar is en dat is na een lange vlucht erg onaangenaam. Om de huurprijs zo laag mogelijk te houden, is het slim om rechtstreeks van de verhuurder te huren.

De minimum leeftijd om in Curacao een auto te kunnen huren is 23 jaar. Houd in de gaten of de auto wel goed verzekerd is, sluit de auto altijd goed af en parkeer niet op afgelegen plaatsen.

De verkeersregels zijn op Curacao ongeveer hetzelfde als in Nederland, behalve dat bij een gelijkwaardige T-splitsing; daar heeft doorgaand verkeer altijd voorrang.

Wat te doen bij een ongeluk

Bij een auto ongeluk waarbij gewonden zijn gevallen worden altijd hulpverlenende instanties ingeschakeld. Heb je alleen blikschade, volg dan de instructies die de autoverhuurder heeft gegeven en verplaats de auto niet. Meestal moet je de autoverhuurder bellen en vervolgens de Curacao Road Service (telefoonnummer 199).