Munteenheid Curacao

De munteenheid van Curacao is de Antilliaanse gulden, dit zal echter in de nabije toekomst veranderen en als dat zo is ga je er met de Caribische gulden betalen. Dit heeft te maken met het feit dat de Antillen nu zelfstandig zijn geworden (sinds 10 oktober 2011).

Antilliaanse guldenMunteenheid

De koers van de Antilliaanse gulden is gekoppeld aan die van de Amerikaanse dollar. Bij de banken op het eiland kun je Euro’s omwisselen voor Antilliaanse guldens of Amerikaanse dollars. Bovendien kun je heel makkelijk geld opnemen met je pinpas bij de pinautomaten die je overal op Curacao vindt. Pinnen is mogelijk met een pas die voorzien is van het Cirrus-, Maestro-, Master-/Eurocard- of Plus- vignet. Bij sommige banken moet je echter wel de functie om in het buitenland te pinnen aanzetten via internetbankieren.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Fooien

Munteenheid CuracaoPersoneel dat werkzaam is in de horeca en de toeristische sector leeft voor het grootste deel van fooien. Ze krijgen een klein salaris en vullen dat aan met de fooien die ze krijgen. Ga altijd uit van een fooi van 10 procent, maar bij hotels is een percentage van 12 procent gebruikelijk. Soms zit het bedrag voor de fooi al bij de rekening inbegrepen, maar meestal wordt er van je verwacht dat je het zelf bijlegt.
Ook personeel dat geen rekening indient, rekent op een fooi. Geef een kamermeisje 1 à 3 gulden per dag, een kruier 1 à 2 gulden per koffer/tas en een gids ongeveer 5 gulden. Bij een ritje met de taxi wordt een bedrag van 10% op het totaalbedrag verwacht. Bij de supermarkt werken er jongens die je boodschappen inpakken en naar de auto brengen; geef deze ook een fooi van tussen de 1 en 4 gulden, een beetje afhankelijk van de hoeveelheid boodschappen.

Boodschappen doen en winkelen

Houd er rekening mee dat de meeste winkels op Curacao van maandag tot en met zaterdag geopend zijn van 8.00 tot 18.00 uur en tijdens de middagpauze van 12.00 tot 14.00 uur gesloten zijn.