Wijken op Curacao

Wijken op Curacao

Wijken op Curacao; In Punda

Punda en Otrabanda

De sfeervolle en kleurige hoofdstad van Curacao, Willemstad, omvat verschillende wijken. Maar eigenlijk bestaat de havenstad hoofdzakelijk uit 2 delen;  Punda en Otrabanda. De twee stadsdelen worden gescheiden door de St. Annabaai. In Punda vind je de overheidsinstanties en de meeste winkels en horeca.  Otrabanda betekent letterlijk ‘overzijde’ en ligt dan ook aan de andere kant  van de baai. Het is een echte volkswijk die de laatste jaren enorm opgeknapt is. De twee wijken staan met elkaar in verbinding via de Koningin Emma pontonbrug.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Scharloo en Pietermaai

Verder zijn er ook nog de wijken Scharloo en Pietermaai. Je vindt er prachtige landhuizen en villa’s waardoor je je in lang vervlogen tijden waant.

Historische panden & wijken

Otrabanda Curacao

Een van de belangrijkste wijken: Otrabanda

In heel Willemstad staan er zo’n 750 historische gebouwen. Er wordt dan ook constant gerenoveerd om al dat moois te behouden. Een stadswandeling is daarom zeer aan te bevelen! De historische wijken van Willemstad staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst,  vanwege hun unieke culturele waarde. Ontdek de schoonheid van Willemstad en wandel door de historische wijken met eeuwenoude panden, de drukke handelsposten, centra van verschillende religies en belastingvrije winkels. Kortom, een smeltkroes van culturen en een fantastische stad.