Stranden Curacao

De stranden van Curaçao hebben een hoog ‘bountygehalte’; prachtige witte stranden met wuivende palmbomen, kristalhelder blauw water en uiteraard een stralende zon. Bovendien is er voor ieder wat wils; van brede stranden waar een gezellige drukte heerst tot kleine stranden in een intieme boca (baaitje) . Deze stranden bevinden zich voornamelijk aan de zuidwest kust; de bredere stranden in het zuiden en de boca’s in het westen.  Het noordoosten heeft veel meer wind en is een stuk ruiger.

Stranden curacao

Topless zonnebaden is officieel verboden, maar het wordt op de meeste grote stranden wel gedoogd. Curacao kent geen naaktstranden. Wil je toch liever uit de kleren, dan is The Natural de enige locatie waar dat kan. Het is daar een “clothing optional” resort, wat inhoudt dat naturisme wel mag, maar niet moet.  Voor een dag in The Natural betaal je NAF 10,-.

Op sommige stranden moet je een kleine toegangsprijs betalen en vaak is daar dan een strandstoel bij inbegrepen. Er zijn natuurlijk diverse bekende en minder bekende stranden. Elders op de site worden de afzonderlijke stranden uitgebreider besproken, maar hieronder volgen vast een paar voorbeelden van populaire stranden.

Playa Kalki: één van de mooiste stranden van Curacao, het zandstrand is omgeven door kalkstenen klippen. Je kunt er prachtig snorkelen en te duiken.

Zonsondergang curacaoGrote Knip – Playa Kenepa Grandi;  prachtig strand om te zonnebaden en zwemmen, ook populair bij de lokale bevolking.  Goede zwemmers kunnen naar het rif zwemmen, maar het is wel een eind. Dichterbij het strand kan mooi gesnorkeld worden.

Blue Bay Beach:  een uitgestrekt, schaduwrijk strand even ten noorden van het dorp Sint Michiel.

Playa Jeremi; een kleine baai met kristalhelder water. Behalve een parasols zijn er geen faciliteiten. Ideaal om later op de middag te bezoeken als de zon minder fel is al zijn er wel wat palapas. Mooi plek om te duiken en snorkelen.

Caracasbaai: Een strand met grof zand en kiezels dat populair is bij snorkelaars en duikers vanwege het onderwaterpark.