Klein Curacao

Een onvergetelijke excursie vanuit Willemstad is een boottocht naar Klein Curacao. Op iets meer dan 10 kilometer vanaf het zuidoostelijke puntje van Curacao licht het onbewoonde eiland Klein Curacao. Het is maar zo’n drie vierkante kilometer groot, maar heeft een woelige geschiedenis.

Schipwrak Klein Curacao

Historie Klein Curacao

Vroeger werd Klein Curacao bewoond door vissers en lieten kleinveehouders er hun geiten grazen; er was toen veel groen en gras en een populair broedgebied voor zeevogels. Maar het eiland is lange tijd geëxploiteerd voor de winning van fosfaat, dat hier in de loop van de eeuwen door vogeluitwerpselen in overvloed ontstaan is. Het eiland is daardoor kaal geworden en de zeevogels hebben hun heil elders gezocht.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Ook de West Indische Compagnie (WIC) heeft zijn stempel op het eiland gedrukt. Er werden destijds vele slaven in Afrika gevangen en naar Curacao gebracht. De zieke slaven werden eerst op Klein Curacao in quarantaine gezet. De slaven die de reis of hun ziekte niet overleefden werden op het eiland begraven. Er zijn diverse graven in het zuidelijke deel van Klein Curacao en je kunt de overblijfselen van het eerste quarantaine gebouw bezichtigen in het noordwesten van het eiland.

Bezienswaardigheden Klein Curacao

Wat je niet mag missen: Klein Curacao

  • Aan de Oostkant van het eiland zijn er verschillende scheepswrakken te bezichtigen die daar gestrand zijn. De nieuwste is een tanker, waar nu nog maar een deel van over is, gestrand in 1982.
  • De monumentale vuurtoren in het midden van het eiland. Hij werd gebouwd na de orkaan van 1877, men koos voor het midden van het eiland omdat de toren daar minder kwetsbaar is. De vuurtoren is onbemand, maar wel nog steeds in gebruik. Wees wel voorzichtig want de toren is in slechte staat.
  • Duiktocht naar een onderwatergrot op 48 meter diep. De grot staat bekend om de haaien. Er zijn duikgidsen die je kunnen begeleiden.
  • Snorkelen aan de westkust. De westkust leent zich uitstekend om te snorkelen en je hebt er redelijke kans om zeeschildpadden te zien.