Duiken op Curacao

De azuurblauwe wateren om Curacao zijn een waar paradijs voor duikers. Er zijn diverse duiklocaties voor duikers met verschillend niveau van ervaring. Eén ding hebben alle locaties gemeen; ze zijn allemaal even prachtig! Om te duiken op Curaçao hoef je dus nooit lang te zoeken!

Schildpad in curacaoVlak langs de kustlijn van het eiland vind je meteen de meest prachtige koraalriffen. Het zijn koralen die zich eeuwenlang hebben afgezet op de bodem van vulkanisch kalksteen. Het ondiepe rif is al adembenemend mooi, maar als je via de rifwand afdaalt naar de diepten, dan ontvouwt er zich een onvergetelijk mooi tafereel voor je.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Langs de zuidkust van het eiland zijn zo’n zestig aangeduide duikplaatsen, waarvan er 44 zijn uitgerust met een ketting die het makkelijk maakt af te dalen en omhoog te komen.

Duiktips voor duiken op Curacao

Curacao heeft wel wat regels en tips om te zorgen dat het rif gespaard blijft en geen schade oploopt:

  • Raak het koraal niet aan; de levende organismen kunnen bij de geringste aanraking al beschadigen
  • Zwem waar mogelijk zoveel mogelijk boven het zand en niet boven het koraal; zo verstoor je de koralen en andere dieren niet.
  • Als je de onderwatergrotten bezoekt, blijf dan niet te lang binnen, zeker niet als het druk is. De lucht die jij en andere duikers uitademen verzamelt zich onder het dak van de grotten en kan levensbedreigend zijn voor vissen.
  • Ga vervuiling tegen; laat geen afval achter en neem afval dat je vindt mee naar boven.
  • Eet en koop nooit zeeschildpadden of producten; het is een bedreigde diersoort.

Zwemmen met schildpadden in curacao

Duikscholen

Wil je aan een georganiseerde duiktocht meedoen of leren duiken, dan zijn er diverse betrouwbare duikscholen op Curacao waar je terecht kunt. En wil je heel graag die prachtige onderwaterwereld zien, maar ben je bang of niet in staat om te duiken? Dan kun je goed terecht bij het Sea Aquarium; je kunt er in een onderzeebootje afdalen en ook genieten van het natuurschoon in de omliggende wateren van Curacao.