Overwinteren Curacao

Ontsnap aan de Nederlandse winter op Curacao

Overwinteren

Heb je geen zin meer in die lange, koude en natte winters van Nederland? Ga dan overwinteren op Curacao! Het is er altijd lekker weer, er is een prachtige natuur, er is volop comfortabele accommodatie én in Curacao kun je gewoon lekker Nederlands spreken. Vanwege de geschiedenis is Curacao op en top Caribisch maar met een Nederlands sausje! Curacao kent een aantal schitterende vakantieresorts, zoals het Blue Bay Resort en het Jan Thiel resort, die tijdens de wintermaanden villa’s en huisjes bieden voor de middellange termijn.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Klimaat

De belangrijkste reden om op Curacao te overwinteren is vanwege het heerlijke klimaat. Tijdens de wintermaanden is de middagtemperatuur gemiddeld zo tegen de 27 graden en er staat altijd een verfrissend windje. Dat zijn de ideale omstandigheden om lekker van de zon te genieten en erop uit te trekken. Curacao is verrassend veelzijdig en je kunt er deelnemen aan avontuurlijke excursies zoals een duiktocht of een jeepsafari. Maar je kunt ook de cultuur en historie van het eiland ontdekken in de charmante hoofdstad Willemstad of eindeloos lange wandelingen maken door de weelderige natuur. Ook een ontspannende massage of een romantisch diner met uitzicht op zee behoort tot de mogelijkheden.

Overwinteren CuracaoDuizend en één redenen om te overwinteren op Curacao

Als je het je kunt veroorloven zijn er genoeg redenen om te overwinteren in de zon. Zoals gezegd is de belangrijkste reden om te ontsnappen aan het slechte weer en de koude in Nederland. Veel gepensioneerden vinden het prettig om tijdens de winter van omgeving te veranderen en vaak is het ook beter voor de gezondheid om in een wat drogere, warmere omgeving te verblijven.
Sommige mensen hebben last van een winterdepressie; het gebrek aan zonlicht doet hun geen goed. Door even wat zon ‘bij te tanken’ kan een depressie voorkomen of sterk verminderd worden.