Blue Bay Curacao

Blue bay curacaoBlue Bay is een fantastisch resort op Curacao; een prachtige baai en strand, vakantiewoningen, hotel, golfbaan en allerlei faciliteiten die je vakantie tot een onvergetelijke ervaring maken. Maar het is ook een plek met een lange en woelige geschiedenis!

Ruim drie eeuwen geschiedenis van Blauwbaai

Anno Blaauw was al voor het jaar 1700 de eigenaar van plantage Blaauw; er werden limoenen, laraha sinaasappels en indigo (destijds een zeer gewilde en dure blauwe kleurstof) verbouwd. In de loop der tijd verwisselde de plantage regelmatig van eigenaar en waren er talloze slaven werkzaam op het bedrijf. Uit archiefmateriaal weten we dat er 27 slaven op de plantage woonden in 1843.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Piraten

Eind 18e eeuw ging het slecht met de economie van Curacao en werd het eiland regelmatig geteisterd door aanvallen en plunderingen van piraten. Een grote slag werd toegebracht op 23 juli 1800, toen de ‘Bende van Guadeloupe’ een vijftig dagen durende aanval pleegde. Tijdens die invasie werd ook plantage Blaauw geplunderd.

In de 20e eeuw blies de familie Jacobs nieuw leven in de ‘brouwerij’. Zij maakten een gezond boerenbedrijf van de plantage. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp Amerika met de verdediging van Curacao tegen de Nazi’s. Op wat nu de Sectie B is van Blauwbaai, plaatsten ze een aantal kanonnen, afweergeschut en mitrailleurs.

Blue Bay nu

In 1990 werd de plantage van de familie Jacobs overgenomen door een lokale groep projectontwikkelaars. De eerste infrastructuur werd aangelegd. Ontwikkelaar Steve Raspoort had een droom om van Blue Bay een soort paradijs op aarde te maken dat toeristen zou trekken en een stimulans zou zijn voor de economie van het eiland.

Blue bay resortVandaag de dag kun je genieten van het resultaat van zijn droom; een prachtig oord met een heerlijk breed strand met diverse faciliteiten; bars, restaurants, winkel, PADI duikschool, catamaranzeilen, kayakverhuur, massage en zwembad. Op het resort zijn verschillende soorten accommodaties; hotel, villa’s en appartementen. Sommige beschikken over tennisbanen, een gym, een spa en een golfbaan. Voor je kinderen is er oppas, een kids club en diverse speelterreinen.

Het resort wordt omringd door een schitterende natuur met een weelderige begroeiing, flamingo’s, leguanen, schildpadden, pelikanen, duizenden vogels en nog veel meer.

Je vakantiewoning op Blue Bay is in goede handen; je kunt er gebruik maken van diverse soorten service. Zwembadonderhoud, autoverhuur, tuinonderhoud, interieurverzorging, schilderwerk en sleutelbeheer.

Kortom; op Blue Bay kun je vakantie vieren op jouw manier!