Snorkelen op Curacao

Snorkelen Curacao

Snorkelen op Curacao

Curacao staat onder andere bekend vanwege de adembenemend mooie onderwaterwereld. Het is dan ook een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars.

Curacao onderscheidt zich van andere Caribische locaties door de enorm grote diversiteit en de hoeveelheid aan leven onderwater. Dit door het feit dat de riffen zo dicht bij de kust liggen en de variatie aan onderwaterlandschappen. Overal is de vulkanische oorsprong van het eiland zichtbaar en je kan er zowel diepwater duiken als in ondiep water snorkelen. Aan de kust is namelijk ook enorm veel te zien; van dolfijnen en schildpadden tot koralen en vissen vlak onder de oppervlakte.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Populaire snorkelplaatsen

Playa Kalki

Playa Kalki is één van de mooiste snorkel- en duiklocaties op Curacao. Op het strand zijn geen voorzieningen en het kan bereikt worden via een wandeltrap. Het rif, met een wand die 18 meter de diepte in duikt, is aangegeven met een boei. Het is 3 minuten zwemmen van de kant. Je komt hier oog in oog te staan met krabben, groene murenen en allerlei tropische vissen.

Porto Mari

Ook Porto Mari, ook wel The Valley genoemd, behoort tot de top-10 van snorkel- en duiklocaties. Het zijn twee prachtige, naast elkaar liggende riffen, met daar tussenin een vallei. In deze veilige ‘luwte’ vindt je vissen die elders erg zeldzaam zijn, zoals kornetvisjes.
Voor Porto Mari betaal je wel een entree, maar dat is het waard. Er is een snackbar op het strand en de plek ligt uit de wind, wat erg prettig is voor snorkelaars.

snorkelingTugboat

De Tugboat is een sleepboot die 30 jaar geleden gezonken is en nu op een diepte van zo’n 5 meter ligt. Dat maakt het een erg leuke ‘wrakduik’ voor snorkelaars. Het wrak, gelegen aan de beschermde zuidoostkant van de Caracasbaai kan per boot bereikt worden. Vlakbij ligt een steile koraalwand (populair bij duikers) waardoor er ook veel leven bij de boot gezien kan worden zoals: murenen, engelvissen en trompetvissen.

Klein Curacao

Ook het voor de kust gelegen eiland Klein Curacao is een mooie plaats om te snorkelen. Je kunt hiervoor excursies boeken op Curacao bij Mermaid Boattrips.