Willemstad Curacao

Ontdek Willemstad Curacao met onze tips

Willemstad curacaoWillemstad is de hoofdstad van Curacao (en ook de enige stad op het eiland), deze kleurige stad heeft een lang en woelig verleden. De stad heeft veel te bieden, je kunt er lekker shoppen, van cultuur en historie genieten, de haven aandoen en het bruisende uitgaansleven induiken.

Centrum

Het centrum van Willemstad bestaat uit 2 delen, Punda (de punt) en Otrobanda (de andere kant), die gescheiden worden door de Sint Annabaai, waar je de cruise- en containerschepen kunt bewonderen die op weg zijn naar de haven. Over de baai liggen twee bruggen die in de avond mooi verlicht zijn.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Koningin Emma brug is een drijvende brug die regelmatig opengaat om schepen door te laten. Als het donker wordt, gaan de lichtjes op de brug aan waardoor het een tunnel over het water lijkt. Voetgangers kunnen ook met één van de pondjes gratis naar de overkant. De Koningin Juliana brug is 55 meter hoog en behoort tot de hoogste bruggen van de wereld.  De brug heeft een observatiedek met een schitterend uitzicht, maar voetgangers zijn er niet meer toegestaan

Grote willemstad curacaoEen leuke manier om Willemstad te verkennen is deelnemen aan een georganiseerde wandelroute. Deze routes voeren je door het historische centrum waarvan een gedeelte zelfs in de wereldergoedlijst van Unesco is opgenomen. De 17e eeuwse gebouwen hebben een bouwstijl die een combinatie is van de Spaanse en Nederlandse koloniale stijl. Voor informatie over de wandelroutes kun je terecht bij het Curaçao Toeristen Bureau in Punda.

Verder kun je vooral in Punda goed terecht om te shoppen en zijn er diverse terrasjes en restaurants waar je heerlijk kunt zitten of een maaltijd gebruiken.

Andere bezienswaardigheden:

  • Fort Amsterdam: aan de haven van de Sint Annabaai, in 1635 gebouwd ter bescherming van het Schottegat, de natuurlijke haven van Curacao. Bezoek er ook de hoftuin en het Fort Kerk museum.
  • Fort Nassau: een 19e eeuws fort op het hoogste punt van Willemstad
  • Mikvé Israël-Emanuel Synagoge 1732