Regenseizoen Curacao

Alles over het regenseizoen Curacaoregenseizoen curacao

Hoewel het eigenlijk het hele jaar door over het algemeen gewoon heerlijk weer is op Curacao, kent het eiland officieel wel een regenseizoen. Die periode duurt van begin oktober tot eind februari en wordt gekenmerkt door korte, maar hevige buien die vooral aan het eind van de dag of ‘s nachts vallen.

Regen

Gemiddeld valt er zo’n vijfhonderd millimeter regen op Curacao. Daar moet echter wel bij vermeld worden dat er enorme verschillen zijn op jaarbasis, maar ook per maand en per plaats. Sommige jaren wordt het weerbeeld naast de buien ook gekenmerkt door een grote depressie die langdurige neerslag tot gevolg heeft. Daardoor kan de hoeveelheid regen in die jaren veel hoger zijn. Aan de andere kant zijn er ook drogere jaren waarbij er beduidend minder neerslag valt dan gemiddeld.

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Heel typisch voor de regen op Curacao is dat de buien vaak heel plaatselijk zijn. Het eiland is niet erg groot, maar toch kan het zijn dat het bij jou droog is, terwijl het 1 kilometer verderop met bakken uit de hemel komt. Daarnaast is het over het algemeen overdag mooi weer, trekt het aan het eind van de dag dicht en regent het gedurende de nacht.

Regen curacao

Verkeer

Ben je op Curacao als het gaat regenen, let dan extra goed op in het verkeer, zeker na een langdurige periode van droogte. Omdat de wegen niet (net zoals bij ons) regelmatig schoongespoeld worden door een fikse bui, zijn de wegen bedekt met een laagje vuil (stof, zand, modder, rubber, olie). Als dat nat wordt, ontstaat er een spekgladde laag op het wegdek die net zo verraderlijk kan zijn als bij ons de ijzel is.

Muggen

De plassen die ontstaan door de regen zijn een ideale broedplaats voor muggen. Ga je in het regenseizoen naar Curacao, dan is een anti muggenmiddel (met deet!) geen overbodige luxe.

Regenbogen

Vergeet vooral niet te genieten van de schitterende regenbogen die soms ontstaan in de regentijd!