Stage Curacao

Stage lopen in het buitenland is natuurlijk dé manier om tijdens je studie een fantastische internationale ervaring op te doen en zó je carrière nu alvast een flinke boost te geven. En zeg nou zelf; wat is er nou leuker dan tijdens je stageperiode te genieten van mooi  weer en een prachtige omgeving? Een stage op Curacao is daarom ook niet voor niets erg populair.

Belangrijke punten:

Stage lopen curacaoToch moet je de stage wel goed voorbereiden. Curacao is niet naast de deur en als je een verkeerde keuze maakt, is dat niet zo makkelijk recht te breien. Bedenk dus eerst goed wát je met je stage wilt bereiken zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Hieronder volgen een paar belangrijke punten:

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

  • Besef dat je ver van huis gaat en soms last van heimwee zult krijgen.
  • Sta open voor een nieuwe cultuur en nieuwe indrukken.
  • Overweeg van te voren een cursus Papiaments te volgen.
  • Zet voor jezelf op een rijtje wat de redenen zijn dat je naar Curacao wilt. Dit helpt jezelf en kan je van nut zijn als je gaat solliciteren.
  • Maak sociale contacten. Dit bevordert je inburgering en is bepalend voor het succes van je stage.

Mogelijkheden

Er zijn uiteraard diverse vakgebieden waarbinnen je naar een stageplaats kunt zoeken; toerisme, gehandicapten-, ouderen of verslavingszorg, psychiatrie, gezondheidszorg, jongeren, justitie en nog veel meer.

Je kunt je tot verscheidene bemiddelingsbureaus wenden voor een stageplaats waar we hieronder een aantal voorbeelden geven. Let er wet op dat sommige van deze bureaus (flink wat) commissie vragen. De eerste link hieronder biedt echter gratis hulp bij het zoeken naar een stageplaats.

Stage curacao

www.stagezorgcuracao.nl
www.wereldstage.com
www.stagescuracao.nl/
www.stageplekcuracao.nl/
www.stagecuracao.net/
www.stage-usa.nl/diensten/stage-curacao

Kamers

Daarnaast heb je natuurlijk huisvesting nodig, maar daar kan het bemiddelingsbureau je ook wel bij helpen. Wil je liever zelf een kamer zoeken, dan kan dat ook. Bij een bureau zoals http://www.studentenhuizencuracao.nl/  en http://www.kamerscuracao.nl kun je goed terecht en verder zijn er ook kleinschalige kamerverhuurders zoals http://www.kamerhurencuracao.com/ en http://www.beverlyhills7.com.