Vrijwilligerswerk Curacao

Heb je zin om eens wat heel anders te doen? Wil je wat van de wereld zien en met andere culturen kennis maken? Wil je jouw bijdrage leveren aan deze wereld en je nuttig maken? Dan is vrijwilligerswerk in het buitenland voor jou de ideale optie en Curacao is met het lekkere klimaat en gezellige sfeertje een ideale omgeving. Bovendien kun je er gewoon Nederlands praten!

MogelijkhedenVrijwilligerswerk

Wat voor werk kun je dan doen op Curacao? Op het eiland zijn diverse stichtingen werkzaam waar je de handen uit de mouwen zou kunnen steken. De drie belangrijkste werkgebieden zijn:

Bekijk nu de beste Curacao vakantie aanbiedingen

Ecologisch : Denk aan dieren, milieu en natuurbehoud. Ga aan de slag bij een organisatie en zet je in voor het beheer van natuurgebieden en om waardevolle attracties van Curacao te behouden.
Sociaal : Werken met kinderen, ouderen of gehandicapten of een rehabilitatiecentrum voor jeugdige drugsverslaafden.
Kids Vakantieplan: Het Kids Vakantieplan is een week vol activiteiten voor kinderen. Jij kunt meehelpen met de organisatie en met het begeleiden van de kinderen tijdens de uitjes en activiteiten.

Wereldstage en JoHo

Deze twee instellingen bemiddelen bij het vinden van een stageplek of vrijwilligerswerk in het buitenland. Zij weten precies naar wat voor soort werk er vraag is op Curacao en welke plaatsen er beschikbaar zijn. Door je aan te melden krijg je steun en begeleiding.

Hoe werkt het?

Wil je graag een aantal weken aan het werk, dan kun je je inschrijven bij o.a. Wereldstage en JoHo. Zij nemen dan contact met je op en zoeken een passende plek voor je en helpen je bij het regelen van de vlucht en huisvesting. Houd er rekening mee dat je bij de meeste werkplekken minimaal 4 weken (en soms zelfs langer) beschikbaar moet zijn.
Uiteraard moet je wel een bijdrage betalen om te helpen de kosten (ticket, huisvesting, administratiekosten etc.) te dekken. Benader de organisatie voor meer informatie.
Gebruik je talenten en beleef een unieke tijd op Curacao; een onvergetelijke en waardevolle ervaring!